Через два з половиною роки водія, який скоїв наїзд на дитину, засудили

Жовківський районний суд виніс рішення у справі наїзду автомобілем на дитину, яке трапилося понад два з половиною роки тому.

Про це йдеться у №3 (93) газети “Прикордоння”.

Жовківський районний суд виніс рішення у справі наїзду автомобілем на дитину, яке трапилося понад два з половиною роки тому.

Так, 1 серпня 2015 року, приблизно о 18 год., у Куликові водій, керуючи автомобілем марки «AUDI А6», виїздив заднім ходом з території автомобільної мийки, що розташована на вулиці Пушкіна, і скоїв наїзд на малолітнього пішохода.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, дитина отримала низку тілесних ушкоджень: скальповану рану правої тім’яної ділянки голови, правої лобної та вилично-щічної ділянки обличчя, вдавлений проникаючий перелом правої тімяної кістки склепіння черепа з наявністю стороннього предмету (каменю) в рані, який проникає в порожнину черепа, з розривом твердої мозкової оболонки, забій головного мозку середньої важкості, рану правого надпліччя та правої ключичної ділянки, садно правого надпліччя, садно смугоподібної форми правої тьмяно-скроневої та правої лобно-скроневої ділянок, садна правої лопаткової та лівої поперекової ділянок спини, садно передньої поверхні лівого колінного суглобу.

Водій свою винуватість у скоєнні наїзду визнав повністю. Після ДТП він зупинився, вибіг і разом з батьком дитини, який прибіг до місця пригоди, відвезли дитину до лікарні.

Надалі водій, який скоїв наїзд, під час лікування дитини всі кошти відшкодував та допомагав потерпілим матеріально. У свою чергу, потерпілі до нього претензій ні матеріальних, ні моральних не мають, оскільки водій їм відшкодував завдану шкоду повністю.

9 лютого цього року суд визнав водія винуватим і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі без позбавленням права керування транспортним засобом. Разом з тим, суд звільнив водія від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Фото для ілюстрації

 

Comments

comments