Гроші Жовкви у 2018 році – близько 20 млн. грн.

У 2018 році початковий бюджет Жовкви становитиме 18 млн. 740 тис. грн. Саме стільки грошей повинно надійти до міського бюджету. Відповідне рішення ухвалили депутати Жовківської міської ради.

Про це йдеться у №2 (92) газети “Прикордоння”.

Така ж сума визначена і як загальний обсяг видатків, з яки загального фонду становитимуть 11 млн. 430 тис. грн., решта – видатки спеціального фонду.

Майже увесь дохід міста становитимуть кошти від надходження податків – 14 млн. 775 тис. грн. З них, внутрішні податки на товари і послуги складатимуть близько півмільйона гривень, акцизний податок – 3,5 млн. грн.

Близько 2,5 млн. грн. до бюджету Жовкви повинно надійти від сплати податку на майно, з яких найбільше – від земельного податку з юридичних осіб (понад 1 млн. грн.) та від оренди з юридичних осіб (близько 1 млн. грн.).

Значну частину дохідної частини жовківського бюджету складатимуть надходження від сплати єдиного податку – 740 тис. грн.

Близько 3 млн. грн. Жовква «заробить» на адміністративних зборах та платежах, по 1 млн. – від операцій з капіталом та від продажу землі.

Щодо витрат, то, як і випадку з іншими місцевими радами, у Жовкві значна частина коштів міського бюджету піде на забезпечення діяльності міської ради (зарплату, комунальні послуги) та житлово-комунальне господарство (в т.ч. благоустрій). На це влада Жовкви планує витратити 4 млн. 220 тис. та близько 5 млн. 400 тис. грн. відповідно.

На соціальний захист та забезпечення населення влада Жовкви передбачила 400 тис. грн., на фізичну культурну і спорт – 470 тис., на економічну діяльність – близько 1 млн. грн.

 

Comments

comments