З Жовкви можуть перестати вивозити сміття

У Жовкві розгоряється скандал довкола вивезення сміття. Компанія, яка займається вивозом і утилізацією твердих побутових відходів зі Жовкви, застерігає міську владу, що може відмовитися це робити.

Про це йдеться у №10 (90) інформаційно-аналітичної газети Жовківщини “Прикордоння”.

Причиною відмови вивозити відходи зі Жовкви може стати питання щодо відповідного тарифу. Тліючий конфлікт щодо цього спостерігається у Жовкві в останні більш як півроку. У березні та травні товариство з обмеженою відповідальністю «АВЕ Львів», яке і займається вивозом та утилізацією ТВП, звернулось до Жовківської міської ради щоби остання переглянула тарифи на ці послуги. 

«АВЕ Львів» переконує, що тариф, який наразі існує у Жовкві, а це – 11 грн. 20 коп. з мешканця та 40 грн. за контейнер, об’ємом 120 літрів, покриває витрати підприємства на рівні лише 60,5%.

Однак міська влада не погодилась на перегляд вартості вивезення сміття. Звернення «АВЕ Львів» члени виконкому не підтримали. Останні не побачили відповідного обґрунтування такому кроку. Натомість депутати Жовківської міської ради виділили 86 тис. грн. на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у місті у березні та квітні цього року, і ще планують виділити 90 тис. грн. за аналогічні роботи у травні.

Попри це, «АВЕ Львів» звернулось з відкритим листом через засоби масової інформації до міського голови Жовкви, у якому пригрозило, що якщо Жовківська міська рада не компенсує додаткових витрат, які зазнало підприємство, на перевезення та захоронення сміття, то припинить це робити вже з 1 грудня.

У Жовківській міській раді повідомили, що про перегляд тарифів на вивезення та утилізацію сміття не може бути й мови, адже ціна питання – майже подвійне зростання тарифу – до 20 грн. з мешканця та 70 грн. за контейнер згаданого об’єму. На думку міської влади, такі розцінки є необґрунтованими, адже від  лютого цього року, коли і було укладено відповідний договір, вартість пального, розмір мінімальної зарплати та інші складові, які і впливають на формування тарифу, майже не змінились.Також у Жовківській міській раді не розуміють позиції «АВЕ Львів»: останні заключили договір 9 лютого цього року, а вже трохи більше як через місяць захотіли подвоєння тарифу. Міська влада киває головою, мовляв, сміттєперевізник взяв участь у тендері і погодився на цінову пропозицію Жовківської міської ради. Аж чомусь вже після укладення договору свою позицію змінив.

Разом з тим, у погрози припинення вивезення сміття у Жовківській міській раді не вірять і не бачать підстав того, щоби погоджуватись на умови «АВЕ Львів». Мовляв, якщо порушення в діях міської влади є, то такі питання можна розглядати у суді. Попри це, як розповіли у Жовківській міській раді, «АВЕ Львів» таких кроків поки що не зробила. А причину скандалу довкола підняття тарифу міська влада Жовкви бачить у тому, що «АВЕ Львів» охопило оплатою лише близько 40% жовківчан, за рахунок яких і намагається покрити витрати решти. Тому міська влада Жовкви радить компанії працювати над залученням нових споживачів і укладання з останніми угод.

Фото Жовківської РДА

 

Comments

comments