Юні математики з Рави та Жовкви представлятимуть район на обласних змаганнях

12 жовтня відбувся районний турнір юних математиків, в якому взяли участь 4 команди – Жовківської ЗОШ № 3 (кер. Краснюк Н.Б.), Рава-Руської №1 (кер. Березінська О.В.), НВК «Рава-Руська школа-гімназія» (кер. Яценко Н.М., Шокало М.Я.) та збірна команда учнів Дублянської (Бубняк О.І.), Зашківської (кер. Пушек О.П.)та Лавриківської (кер. Поріцька М.М.) ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Про це повідомили у Жовківській РДА.

Турнір проводився у формі чотирьох математичних боїв. Кожна команда виконувала одну з чотирьох ролей: доповідача, опонента, рецензента, спостерігача. Під час турніру учні продемонстрували уміння розв’язувати складні математичні задачі дослідницького характеру, уміння чітко та коректно висловлювати думку, доводити свою точку зору під час дискусій з опонентами, ставити і формувати конкретні питання до даної задачі, аналізувати свою доповідь та інших учасників турніру, навчилися у толерантній і дружній формі знаходити позитивні і негативні моменти у міркуваннях, а також показали здатність працювати у команді, бо турнір – це, насамперед, колективне змагання команди.

Виступи учасників оцінювало журі. Запропоновані задачі виявилися доволі складними, але на думку усіх команд-учасниць, членів журі, керівників команд – дуже цікавими і змістовними. Усі учасники турніру отримали задоволення від проробленої роботи. За підсумками турніру збірна команда учнів Жовківської ЗОШ № 3 та НВК «Рава-Руська школа-гімназія» буде представляти район на обласному турнірі у Львівському національному університеті 16 жовтня.

Comments

comments