Бюджет Рави втратив майже 40 тис. грн.

Рава-Руська міська рада програла суд через те, що не заплатила гроші фірмі-підряднику, яка проводила роботи на міському кладовищі.

У 2014 році центральну алею цвинтаря у Раві-Руській було замощено бруківкою. Кошторис робіт передбачав 142 тис. 300 грн. Їх повинні були заплатити з міського бюджету. Однак тоді виконавцю робіт у повному обсязі кошти не було перераховано. Через це він подав до суду на Рава-Руську міську раду, аби остання таки перерахувала решту коштів. 

У Рава-Руській міській раді цього не поспішали робити, оскільки, мовляв, щебеню, який повинно було бути використано при проведенні робіт, не було взагалі. Тому там заплатили кошти без врахування вартості щебеню, – розповів міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

У результаті судової тяганини, суд задовольнив позов виконавця робіт, оскільки, як розповів Микола Зінько, начебто минув термін давності, і зобов’язав Рава-Руську міську раду не лише заплатити підряднику решту коштів у сумі 71 тис. 60 грн., а й пеню та судовий збір. Розмір останніх – 37 тис. 794 грн.

Таким чином, депутатам на ХХІІІ сесії, яка відбулася 6 липня, довелося вносити зміни до бюджету міста, аби, зокрема, Рава-Руська міська рада змогла виконати рішення суду.

Захар Негода, газета “Прикордоння” №7 (87) від 19 серпня 2017 року

Comments

comments