У Раві-Руській відзначили 201-річницю з дня народження Тараса Шевченка + ФОТО та ВІДЕО

9 березня у актовому залі Рава-Руського професійного ліцею відбувся концерт, присвячений 201-й річниці з дня народження українського поета та художника Тараса Шевченка.

– Є безсмертна зоря і слова є пророчі,.. – з цих слів ведучих розпочався захід.

Його відкривав виступ дитячого оркестру народних інструментів Рава-Руської школи-інтернату. Разом із солістом Романом Жуком глядачі послухали пісню «Під рідним прапором». Також оркестр виконав кілька народних пісень, зокрема, «Ой у лузі та ще й при березі», «Маєва нічка».

Ансамбль сопілкарів школи-інтернату зіграв композиції «Зацвіла в долині червона калина» та «Гей, степами». 

Вихованці гуртка народного танцю Рава-Руського міського будинку дитячої та юнацької творчості виконали танеці «Ой ти, Галю» та «Ми – українці».

Ансамбль Народного дому «Елегія» виконав пісні на слова Тараса Шевченка – «По діброві вітер виє» та «Думи мої, дми», а також «Дівочу пісню» та «Шлях до Тараса».

Учениця Оксана Сироїжко продекламувала вірш В. Самійленка «Українська мова».

Народний театр Рава-Руського Народного дому представив глядачам уривок п’єси «Де зерно, там і полова» М.Кропивницького, у якому ролі зіграли учні місцевих навчальних закладів.

Учениця Людмила Смірнова продекламувала вірш «Дівичії ночі».

Святослав Грицак виконав пісню «Зоре моя вечірня» і заграв на бандурі.

Завершував концерт, присвячений дню народження Тараса Шевченка, виступ хору церкви Вознесіння Христвого у Раві-Руській. Так, у його виконанні прозвучали «Заповіт», «Сонце заходить», «Плине кача» та «Боже великий єдиний».

Михайло Левандовський,
член гуртка журналістики Рава-Руського МБДЮТ,
газета “Прикордоння” №3 (62) від 12 березня 2015 року

Comments

comments