Занедбану будівлю в центрі Магерова придбали у власність громади

У Магерові селищна рада придбала занедбану двоповерхову будівлю, яка розташовується у центральному парку.

Будівля розташовується у центрі містечка, поруч із недіючим костелом, по вул. Леся Мартовича, 2. Її площа – 198,9 кв. м. Її було збудовано у 1934 році. Раніше тут розташовували плебанія, фіал заводу «Полярон», деякий час навчалися діти, селищна рада у підвальному приміщенні навіть була лазня. Будівля має окремий вхід, протягом останніх років не використовувалась, у ній є тріщини в цокольній частині, сліди протікання на стелі, руйнування підлоги. Також відсутні вікна, інженерні  мережі не функціонують. 

– Цю будівлю ми придбали з огляду на створення об’єднаної територіальної громади і з перспективою розміщення у ній відповідних служб, які повинні діяти після децентралізації, – розповів селищний голова Магерова Микола Сало. 

Будівля належала Фонду державного майна. На торгах, які відбулися наприкінці березня, її придбала Магерівська селищна рада за 9 тис. 720 грн. Це – вдесятеро меншае, аніж початково. На сайті Фонду державного майна України ціна будівлі складала 97 тис. 200 грн. Аукціон відбувався за методом зниження ціни.

– Ми підготували проектно-кошторисну документацію і подаватимемо її у Міністерство фінансів аби нам виділили кошти на проведення ремонту для адміністративного будинку, – додав Микола Сало.

Як зазначив селищний голова, для потреб об’єднаної територіальної громади, яку створили з центром у Магерові, селищна рада хоче також повернути будівлю старої аптеки. Вона є власністю Львівської обласної ради. 

– На сесії депутати ухвалили рішення про відповідне звернення в обласну раду, проводитимемо громадські слухання з цього приводу. Якщо вдасться отримати це приміщення, то для потреб децентралізації нам цього буде достатньо.

Захар Негода, газета “Прикордоння” №3 (83) від 14 квітня 2017 року

 

Comments

comments