Магерів залучить найбільше коштів від участі у конкурсі мікропроектів

У Львівській обласній раді визначили переможців обласного конкурсу мікропроектів. З 1300 поданих заявок такими стали 543. Від Жовківського району було подано 90 заявок, однак лише 23 з них визнано  переможцями.

Найбільше заявок для реалізації мікропроектів відібрано в освітній галузі – 12. Таким чином, у рамках обласного конкурсу повинно бути проведено капітальний ремонт з влаштуванням внутрішніх вбиралень у корпусі №1 Лавриківської школи, капітальний ремонт даху з впровадженням енергозберігаючих технологій у Сулимівській школі, капітальний ремонт віконних та дверних прорізів з заміною на металопластиків склопакети з впровадженням енергозберігаючих технологій у будівлі Рава-Руської школи №1, реконструкцію приміщення корпусу №2 Рава-Руської школи №2, реконструкцію віконних блоків з впровадженням енергозберігаючих технологій у Зашківській та Новокам’янській школах. Також повинно бути проведено капітальний ремонт приміщень Волицької школи, шатрового даху Синьковицької школи, водопроводу та каналізації будівлі Сопошинської школи, замінено вікна у Жовківській школі №2 та Грядівській школи, відремонтовано дах у Гійченській школі.

Два мікропроекти повинні бути реалізовані у дошкільних навчальних закладах. Так, у Звертові його чекає реконструкція, а у Мокротині – капітальний ремонт.

В рамках обласного конкурсу мікропроектів капітальний ремонт очікує Народний дім Крехова.

У Волі-Гамулецькій реконструюють вуличне освітлення по вул. Зеленій, а у Зіболках – вул. 600-річчя Зіболок та Тараса Шевченка.

Серед «інших пріоритетів», то у Смерекові, Артасові та Зарудцях повинні придбати та закупити дитячий майданчик та інвентар для його облаштування відповідно, у Перемивках – провести його реконструкцію.

Два мікропроекти виграв Магерів. Так, у селищі повинен відбутися капітальний ремонт площі і спортивної бази, а також окультурення басейну на територію селищної ради.

Перший «магерівський» мікропроект став найдорожчим з усіх у Жовківському району. А загалом, у Магерів, за підсумками обласного конкурсу мікропроектів, може бути залучено найбільше коштів обласного бюджету з-поміж інших громад – майже 400 тис. грн.

Загалом же, у 2017 році, завдяки участі у обласному конкурсі мікропроектів, найбільше коштів у Жовківський район буде залучено у освіту – майже 1,5 млн. грн. В цілому, Жовківщина повинна отримати майже 2 млн. 700 тис. грн. від обласного бюджету.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №3 (83) від 14 квітня 2017 року

 

Comments

comments