У Равщину може бути залучено понад 7 мільйонів гривень

Львівська обласна рада затвердила 1300 заявок на участь у обласному конкрусі мікропроектів.

 

Обласний конкурс мікропроектів дає змогу розвивати соціальну інфраструктуру, пріоритетом якої є народні доми, амбулаторії сімейної медицини, школи та вуличне освітлення. Заявки на реалізацію проектів повинні передбачати їхнє співфінансування, у якому близько, як правило, 50% коштів надає Львівська обласна рада, 25% – районна рада. Решта – це кошти місцевих бюджетів, спонсорські кошти та кошти громади.

Від Жовківського району на участь у конкурсі було затверджено 90 заявок. Жовківщина увійшла у «трійку» районів, які подали найбільше заявок – попереду лише Сокальський район (124 заявки), третій за кількістю Яворівський район (73 заявки).

Найбільше заявок, які були подані від Жовківщині, направлені на освітню галузь – 30. Ще 19 заявок склали категорію «Інші пріоритети», до якої увійшли переважно ті, які передбачають встановлення дитячих, спортивних чи ігрових майданчиків.

15 проектів передбачають реконструкцію вуличного освітлення, 15 – спрямовані на Народні доми, 8 – на заклади охорони здоров’я, 3 – на дошкільні навчальні заклади.

Серед заявок, які подавали від Жовківського району, найбільше було від населених пунктів Равщини – майже третина. Зокрема, від Рави-Руської, Магерова та Гійче зареєстровано по 5 заявок, від Волиці – 3, від Потелича та Кам’яної Гори – по 2. 

Найбільший бюджет серед усіх заявок від Жовківського району передбачає реконструкція вуличного освітлення по вул. Возняка у селі Волиці. Загальний кошторис робіт, відповідно до заявки, повинен становити 398 тис. 914 грн. Крім того, у Волиці також хотіли б відремонтувати фельдшерсько-акушерський пункт під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини та зробити капітальний ремонт приміщення школи.

Другим найдорожчим проектом може стати реконструкція першої черги вуличного освітлення по вул. Шкільній та Шевченка у Гійчому. Відповідна заявка на його реалізацію передбачає 398 тис. 662 грн. Також у селі планують реконструювати будинок сільської ради під лікарську амбулаторію, систему опалення у Народному домі, закупити й встановити дитячий майданчик, провести ремонт даху у спортивному та актовому залі, а також майстерні школи.

У «трійку» найдорожчих заявок Жовківщини на участь у обласному конкурсі мікропроектів також увійшов проект із реконструкції автобусних зупинок на території Магерівської селищної ради. У випадку перемоги у конкурсі, кошторис цих робіт складе 398 тис. 123 грн. 

У Магерові також планують в лікарні замінити вікна та двері на енергозберігаючі, реконструювати селищну площу та відремонтувати паркан цвинтаря,  також провести капітальний ремонт спортивної бази та окультурення басейну.

У Раві-Руській, у випадку відбору заявки, можуть відремонтувати приміщення поліклініки, провести капітальний ремонт вікон та дверей із заміною на металопластикові склопакети корпусу №4 у школі-інтернаті та закупити тут шкільне обладнання, реконструювати корпус №2 школи №2, замінити двері та вікна у «початковому» корпусі школи №1.

У Потеличі може бути проведено капітальний ремонт будівлі бібіліотеки з впровадженням енергозберігаючих технологій та капітальний ремонт приміщення Народного дому.

У школі в Кам’яній Горі, у випадку відбору заявок, може бути реконструйовано віконні блоки із запровадженням енергозберігаючих технологій, а також дитячий майданчик.

У Липнику, відповідно до поданої заявки, можуть провести капітальний ремонт приміщень із заміною вікон у місцевій школі.

У Забір’ї хочуть реконструювати приміщення школи із впровадження енергозберігаючих технологій, у Синьковичах – ремонт даху школи, у Новій Кам’янці – реконструкцію вікон у школі, в Думичах – дитячого майданчика, а у Замкові – влаштувати котельню та систему опалення дитячого садка.

Загалом, Равщина подала 28 заявок на суму близько понад 7 млн. грн. Загальний же бюджет усіх проектів, поданих від Жовківського району, складає майже 22 млн. грн.

Про те, які заявки будуть відібрані на реалізацію проектів, стане відомо після 3 березня. Доти конкурсна комісія оцінюватиме їх.

Захар Негода, газета “Прикордоння” №2 (82) від 28 лютого 2017 року

P.S. Про те, які заявки від Жовківського району було відібрано для участі у проекті, читайте у найближчому номері газети “Прикордоння”

Comments

comments