Дитячий ансамбль дав два грандіозних концерти + ФОТО та ВІДЕО

У Раві-Руській напередодні новорічних та різдвяних свят відбулося велике театральне музичне дійство «Святий Миколай іде Різдво веде».

Святковий зимовий мюзикл відбувся за участю ансамблю естрадного та бального танцю «Ексклюзив» під керівництвом Романа Жолобка. Його учасниками було 80 дітей від 3 до 14 років, які виконали різні ролі.

Сюжет дійства полягав у тому, що «злі сили» вирішили зіпсувати дітям свято Миколая і вкрали Місяць. «Добрі сили», у свою чергу, намагалися його знайти. Під час мандрівки обидві сторони потрапляли у різні пригоди, зустрічалися з різники казковими та реальними героями. Однак, у кінцевому результаті, Святий Миколай, який з’явився наприкінці мюзиклу, повернув Місяць назад, на небо, і, таким чином, чортам не вдалося зіпсувати дітям свято.

Як і передбачає мюзикл, дійство «Святий Миколай іде Різдво веде» включало і діалоги його учасників, і танці, і виконання пісень.

Усього відбулося два концерти – напередодні та у День Святого Миколая, 18 та 19 грудня. Обидві постановки зібрали повний зал глядачів. У другий день на нього було спеціально запрошено дітей-учасників проведення АТО, дітей-інвалідів, напівсиріт та інших соціально-незахищених категорій. Останні також отримали загалом близько 300 подарунків.

Під час виступу зал кілька разів переривав його оплесками.

Музичне дійство вразило як самою постановкою, так і підходом до її організації: було дуже добре відпрацьовано сценарій мюзиклу та елементи танцю, кожна дитина-учасник знала своє місце на сцені, а втручання керівника з-за лаштунків у виступ, як це традиційно буває під час концертів за участі дітей, взагалі не було.

Також було залучено професійну музичну та освітлювальну апаратуру, димову та снігову машини, встановлено феєрверки, було спеціально пошито або залучено близько півдесятка комплектів костюмів. Зокрема, костюм Святого Миколая був освяченим і спеціально привезений з церкви Св. Юрія у Львові. Самі ж костюми, які були пошитими спеціально до мюзиклу, були яскравими, оригінальними і продуманими до дрібниць. Деякі учасники дійства навіть були спеціально загримовані.

Зал був святково прикрашений гірляндами, а на його панелях навіть спеціально було намальовано різні картинки новорічної тематики – ялинки, сніжинки, місяць, подарунки.

Фактично, мюзикл було організовано завдяки зусиллям керівника і батьків дітей-учасників ансамблю, які взяли на себе основні витрати на його підготовку, а також завдяки залученню спонсорської допомоги.

– Це був задум Романа Романовича. Він – і режисер, і фантазер, і танцюрист, тому йому щире-щире спасибі! – зазначила у своєму виступі директор Рава-Руського міського будинку дитячої та юнацької творчості Любов Товарянська.

– Сьогодні напевно не тільки діти, а й усі ми потрапили у казку – чудову та гарну, яка подарувала нам чудові емоції, гарний настрій і зробила нас трішки добрішими, – додав міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

Сам Роман Жолобко наприкінці виступу подякував усім, хто вклав хоч частинку своєї допомоги у його організацію: дітям, батькам, спонсорам, владі.

– Підготовка мюзиклу тривала 4 місяці – від 1 вересня, – розповів Роман Жолобко. – Трохи ідей було взято з подібних концертів, опублікованих у всесвітній мережі.

Постановку танцювальних номерів, звісно, робили ми самі, фонограму для пісень також використали вже готову, костюми пошили за допомогою батьків.     

Це вже другий схожий різдвяно-новорічний мюзикл, який відбувся за участю ансамблю «Ексклюзив». Його керівник Роман Жолобко зумів підняти заходи не лише за участю дітей, а й загалом, на якісно новий рівень – набагато вищий, аніж, традиційно, подібне відбувається у невеликих містах та селах. Сценарій, костюми, рівень організації, продуманість усіх найменших дрібниць свідчить про те, що керівник, а разом з ним – і діти, вклали усю душу і віддали всі сили для того, щоби по-доброму вразити равчан.

У підсумку, останні змогли побачити сучасний, якісний та цікавий захід, який зарядив позитивним настроєм напередодні Дня Святого Миколая та новорічно-різдвяних свят! Оцінка цьому – гучні оплески та скандування «Молодці!» від глядачів наприкінці музичного дійства.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №8 (80) від 22 грудня 2016 року

Comments

comments