Рейтинг шкіл Жовківського району 2016

Рейтинг шкіл Жовківського району «Прикордоння» уклало вдруге. Вперше це було у 2014 році і тоді найкращим загальноосвітнім навчальним закладом став навчально-виховний комплекс «Рава-Руська гімназія». Тоді рейтинг ми уклали на основі середніх результатів зовнішнього незалежного оцінювання учнів з української мови та літератури, математики, історії України, біології та географії.

Цього разу ми дещо змінили принцип укладання рейтингу і взяли до уваги результати лише з трьох предметів – української мови та літератури, яка є основним для всіх учасників ЗНО, а також історії України та математики, які також складали більшість випускників Жовківського району.

Рейтинг було укладено на основі регіональних даних ЗНО-2016, які оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти. До уваги було взято лише відсоток найвищих результатів, які отримали учні кожної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Жовківського району. Тобто, було враховано лише результат учнів від 180 до 200 балів (з 200 можливих). 

При однаковому результаті кількох шкіл їхнє місце у рейтингу визначали, враховуючи також й інші результати їхніх випускників за спаданням: спершу ті, де більший відсоток учнів набрав від 160 до 180 балів, тоді – від 140 до 160, від 120 до 140, від 100 до 120 і які не подолали прохідний поріг. До прикладу, по 22,22% випускників Потелицької, Жовківської №1 та Зіболківської шкіл склали ЗНО з української мови та літератури з результатом від 180 до 200 балів.  Однак серед учнів Потелицької школи, крім того, 22,22% склали тестування з результатом від 160 до 180 балів, в той час як Жовківської школи №1 такий результат показали 19,44%, а Зіболківської школи – 16,67%. Тому Потелицька школа у рейтингу зайняла вище місце.

Загальний рейтинг укладено на основі додавання місць шкіл у кожному з трьох рейтингів. Менша сума балів означала вище підсумкове місце. До прикладу, загальна кількість балів Новоскварявської і Сопошинської шкіл становить по 35. У першому випадку, школа зайняла 11 місце у ЗНО з української мови і літератури, 1 – з історії України і 23 – з математики (11+1+23=35), а у другому – 13, 14 та 8 відповідно (13+14+8=35). 

У випадку однакової суми балів у підсумковому рейтингу вище місце віддано тій школі, яка зайняла вище місце у рейтингу ЗНО з української мови, оскільки цей предмет є основним.

За результатами ЗНО з української мови у рейтингу перше місце посіла Рава-Руська школа №2, половина випускників якої склали тестування на найвищі бали. Друге місце також дісталося равчанам– Рава-Руській школі-гімназії. Третя рава-руська школа, №1, також увійшла в «десятку» і посіла шосте місце. 

Відзначимо, що у топ-10 шкіл за результатами ЗНО з української мови та літератури потрапила ще одна школа з Равищини – Потелицька, яка зайняла сьоме місце.

Дві рава-руські школи також потрапили і у першу «десятку» найкращих шкіл Жовківського району за результатами ЗНО з історії України – Рава-Руська школа №2 зайняла тут друге місце, Рава-Руська школа-гімназія – шосте. А найкращою школою за підсумками ЗНО з історії України у Жовківському районі стала Новоскварявська школа, третьою – Жовківська школа №2.

Найкращі результати на ЗНО з математики показали учні Великогрибовицької школи, Жовківської школи №2 та Зашківської школи. Рава-руські школи №2, №1 та Потелицька школа зайняли шосте, дев’яте та десяте місця відповідно.

У загальному рейтингу найкращим загальноосвітнім навчальним закладом Жовківського району, за версією «Прикордоння», стала Рава-Руська школа №2, учні якої показали високі результати за підсумками ЗНО з усіх трьох предметів – української мови та літератури, історії України та математики.

Друге місце у рейтингу шкіл Жовківського району посіли Великогрибовицька школа, третє – Жовківська школа №2.

Ще дві рава-руські школи посіли четверту та дев’яту сходинки – школа-гімназія та школа №1 відповідно. 

Юні равчани, за результатами ЗНО, українську мову знають краще, ніж їхні ровесники-жовківчани. Так, 30,53% учнів Рави-Руської склали відповідне тестування у межах 180 – 200 балів, в той час як такий результат показали 24,17% школярів Жовкви.

У той же час дещо гірше від юних жовківчан юні равчани склали ЗНО з історії України. Якщо серед перших високий результат показали 12,22%, то серед других він складає 10,26%.

Проте випускники Рави-Руської у 2016 році погано справилися з тестуванням з математики. Тут їхні результат склав 4,55% на високому рівні, тоді як відповідний результат учнів Жовкви – 11,11%. 

Загалом, у Жовківському районі ЗНО з української мови у 2016 році складали 759 учасників, з яких 17,52% показали високі результати. 7,92% з них – не справилося із завданнями.

Участь у тестуванні з історії України взяв 591 учень, з яких 7,45% одержали результати у межах 180 – 200 балів. Шоста частина з них, 15,4% не набрали необхідної мінімальної кількості балів.

Математику складали 314 випускників шкіл Жовківського району, 6,05% з яких показали високі результати, в той час як 12,1% з них не подолали прохідний бар’єр.

 

Comments

comments