На сміттєзвалищі планують встановити сортувальну лінію

Міська влада Рави-Руської дала дозвіл на розробку детального плану території земельної ділянки для встановлення сортувальної лінії в районі вулиці Липник. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради на засіданні Х сесії 16 серпня.

– Після Грибовицької трагедії було багато розмов щодо встановлення на Рава-Руському сміттєзвалищі сортувальної лінії. 

У планах міської влади разом депутатами у найближчий час здійснити поїздку в Золочів (Львівська обл., – Авт.) і на власні очі побачити як там працює сортувальна лінія, аби потім мати змогу пояснити людям суть ідеї.

– Потужностей сортувальної лінії розраховуємо на власні потреби. Тобто на те, аби сортувати сміття з Рави-Руської, а також довколишніх сіл, яке ми і так вивозимо і з якими у нас укладено угоду. Маю на увазі Річківську сільську раду, а також сміття з кордону, – розповів під час засідання сесії міський голова Микола Зінько. – Крім того, передбачимо можливість вивозу сміття з тих сіл, з якими Рава може об’єднатися і утворити територіальну громаду.

Депутати міської ради доручили виконавчому комітетові замовити документацію на розробку детального плану території земельної ділянки «під сортувальну лінію». Після цього, відповідно до рішення, цей документ повинен бути погоджений у встановленому порядку і затверджений у Рава-Руській міській раді.

Нагадаємо, у червні сміття до Рави возили зі всього Жовківського району.

Тарас Левко, газета “Прикордоння” №6 (78) від 21 вересня 2016 року

 

Comments

comments