Найдавнішу пам’ятку Рави готують до ремонту!

Монастирський комплекс отців реформатів у Раві-Руській готуються відремонтувати.

Так, нещодавно територію найдавнішої збереженої архітектурної пам’ятки міста було обгороджено бетонним парканом, а самі будівлі, як стало помітно, починають очищувати від сміття.

Минулого року стало відомо, що монастирський комплекс було безоплатно повернуто у власність Львівської метрополії Римо-католицької церкви. На запит «Прикордоння», у Львівській Архідієцезії РКЦ в Україні повідомили, що у їхніх планах здійснити ремонт храму св. Архангела Михаїла із дотриманням будівельних норм. При цьому первісна архітектура і зовнішній вигляд будівель буде збережено!

Найцікавіше, що костел планують використовувати… як культову споруду! Тобто згідно цільового призначення! Якщо це справді станеться, то найстаріша архітектурна пам’ятка Рави-Руської вперше за багато десятиліть знову буде відновлена і виконувати свою безпосередню функцію культової споруди.

Монастир же буде використовуватись для благодійної діяльності, а саме – для створення будинків сімейного типу.

Наразі, як повідомили у Архідієцезії, там займаються підготовкою технічної документації. Про терміни виконання ремонтних робіт «Прикордонню» не повідомили.

Василь Волокуша, газета “Прикордоння” №6 (78) від 21 вересня 2016 року

P.S. Більше про пам’ятку читайте у “Біль та гордість Рави”.

Comments

comments