Юний жовківчанин – призер Кубка світу

12-річний Матвій Умрихін зі Жовкви, здобув бронзу на Кубку світу з авіамодельного спорту в Італії. Зараз хлопець готується до Чемпіонату Європи. Про це повідомило «Суспільне».

Матвій Умрихін у авіамодельному спорті з 6 років. Хлопець виступає із моделями зробленими власноруч. Перший літак, який створив Матвій, був гумомоторним.

“Літак, який працює на гумомотрному моторі. Тобто ми накручуємо гвинти, тут є гума ми накручуємо, накручуємо і накручуємо, і ми беремо літак, і випускаємо, і гвинти вони крутяться – за допомогою цього літак набирає швидкість і літає в повітрі”, – каже Матвій.

12-річний авіамоделіст зі Львівщини здобув бронзу на кубку світу в Італії. Хлопець готується до наступних змагань

Матвій виступає із моделями зробленими власноруч. Суспільне Львів

У авіамодельному спорті потрібно перебити стрічку, якою суперник керує літаком. На змагання спортсмен бере кілька екземплярів, бо під час бою моделі можуть отримати пошкодження.

“Все складається так: є основний двигун, є ґвинт, який крутиться, є глушник, щоб дуже голосно не звучало, є “стоп” для зупинки двигуна на випадок, якщо зірвалась модель і є бак для пального”, – каже Матвій.

12-річний авіамоделіст зі Львівщини здобув бронзу на кубку світу в Італії. Хлопець готується до наступних змагань

Тренер Матвія – його батько Андрій. Суспільне Львів

Тренер Матвія – його батько Андрій. За словами чоловіка, любов до авіамоделювання передалась генетично. Він також із дитинства займався цим спортом. Усі попередні Кубки світу були відбірковими перед Чемпіонатом Європи, який відбудеться у серпні 2023 року в Польщі.

“Дуже важко, коли літають зразу з дорослими, зрозуміло коли стоїть дядько 2-х метрової висоти і стоїть маленький хлопчик, який має 1,20 висоти, йому важко бігати і боротися, але правила для всіх однакові і нема на то ради, техніка та сама і поблажок для дітей немає ніяких, це насправді складно і тут головне його сформувати як особистість”, – каже батько Матвія Андрій.

Поки, через заборону польотів під час воєнного стану, Матвій не може повноцінно тренуватись, та вже налаштований на наступні змагання. А в майбутньому мріє стати професійним авіамоделістом.

Долучайтесь до нас у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

Comments

comments