Львів хоче приєднати деякі населені пункти Жовківського району

Львівська міськрада планує створити міську агломерацію. У мерії готують проект меморандуму, яким Львів та сусідні населені пункти задекларують плани щодо посилення співпраці. Проте для того, аби агломерація мала юридичну силу, Верховна Рада ще має внести зміни до законодавства.

Про це йдеться у публікації “Великий Львів” на ZAXID.net.

Зокрема, видання наводить слова заступника мера Львова Ростислава Дацківа, який говорить про те, що до Львівської міської агломерації можуть увіти села, розташовані в радіусі щонайменше 20 км від Львова. Хоча цей радіус, за словами Дацківа, може сягати і 50 км. Відтак, точного переліку населених пунктів, які мали б увійти до агломерації, немає. Наразі, зазначив заступник мера, згода на приєднання до агломерації є лише від Винників, Брюховичів та Рудного, які і так входять до складу Львівської міськради. 

Також видання додає, що затверджена у 2009 році концепція містобудівної системи «Великий Львів» передбачала включення до меж Львова низки приміських сільрад. Серед них, зокрема, села Жовківського району – Великі Грибовичі та Малехів.

Нагадаємо, 11 жовтня Львівська облрада перенесла затвердження перспективних планів об’єднання територіальних громад низки районів, зокрема і Жовківського та Яворівського.

Comments

comments