На Жовківщині відкрили два будинки сімейного типу

У Дублянах відкрили два будинки сімейного  типу.

Про це повідомили у Жовківській РДА.

Будинки сімейного типу споруджені за підтримки фонду «Міст в життя» з Німеччини (Stiftung DIE BRÜCKE ZUM LEBEN). Фонд фінансує та організовує будівництво будинків сімейного типу. Загальна площа кожної будівлі становить 306 кв.м., житлова- 274 кв.м. Вони будуються за спеціально розробленими стандартами та планом. В даних будівлях зможуть проживати до 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Сім’я, яка має власних дітей, може виявити бажання взяти на опікунство ще від 10 до 12 дітей-сиріт і поселитись в будинку, де створені всі умови для проживання.

За інформацією РДА, будинки відповідають найвищому класу згідно з європейською стандартизацією. На першому поверсі розміщено вітальні, укомплектовані меблями, кухню, їдальню, обладнану необхідною технікою та посудом, на другому поверсі – дитячі кімнати та спальні. У будинку також є пральня, котельня, кімната для сушіння білизни, гардеробна, декілька вбиралень та ванн. В одному з будинків проживатиме сім’я з Дніпровської області.

 

Comments

comments