Равське обличчя нової поліції, як у Магерові створюють об’єднану громаду, як жовківчани можуть долучитись до змін у місті”, – №3 (83) газети “Прикордоння”

14 квітня вийшов черговий номер інформаційно-аналітичної газети “Прикордоння”.

У №3 (83) головною темою стала децентралізації. “Прикордоння” поспілувалося з селищним головою Магерова та сільським головою Кам’яної Гори про те, як відбувається створення першою на Жовківщині об’єднаної територіальної громади.

Іншою важливою темою став скандал довкола Рава-Руського спиртового заводу щодо зливу брагу в межах міста на території 3 га. Вперше ситуацію прокоментувало керівництво підприємства і пояснило своє бачення ситуації. Детальніше читачі зможуть дізнатися у матеріалі “Чи “грішить” Рава-Руський спиртзавод?”

Третьою важливою темою стали результати обласного конкурсу мікропроектів. Читачі дізнаються де і які ініціативи за кошти обласного бюжету, зокрема, буде втілено на Жовківщині – які проекти відібрали і що вони передбачають.

Хто з учнів Жовківського району став призером обласного етапу шкільних олімпіад з навчальних предметів та які унікальні досягнення вони показали, – читайте у рубриці “Освіта”.

У “свіжому” номері читайте інтерв’ю з равчанкою Світланою Михайловською – заступником начальника управління патрульної поліції Запоріжжя. У розмові вона розповіла, зокрема, про особливості роботи нової поліції, порівняла її з роботою колишньої міліції та про те, як потрапила у нові правоохоронні органи.

Історик, краєзнавець Ярослав Серкіз підготував матеріал з історії Потелича. Цього разу він розповів про потелицьких гончарів.

Також у №3 (83) читайте:

– “Равчанам повернуть земельну ділянку, вартістю понад 13 мільйонів гривень”;

– “У селі Раті за один раз роздали 112 земельних ділянок”;

– “Біля Потелича незаконно зрізали понад 100 дерев”;

– “У кварталі для “АТОвців” земельні ділянки отримали невійськові” (перелік та адреси);

– “Занедбану будівлю в центрі Магерова повернули у власність громади”;

– “Жовківчани можуть пропонувати власні проекти для втілення у місті”;

– “У Раві з успіхом пройшла прем’єра вистави за творами Шевченка”;

“У школі-гімназії з’явилась власна відеопрограма”.

Також читайте про досягнення равських юних шахистів та борців на міжнародних та обласних змаганнях, а також результати матчів футбольних команд Жовківщини у чемпіонаті Львівської області з футболу.

Газету “Прикордоння” можна знайти у книгарні “Берег” (Рава-Руська, вул. Грушевського, навпроти каплички), кіоску “Могорич” (біля “старої” “Рукавички”) та у розповсюджувачі преси на Малому ринку міста.

Comments

comments