З Равою хочуть об’єднатися села сусіднього району, у Равщину може бути залучено понад 7 млн. грн., – №2 (82) “Прикордоння”

28 лютого у світ вийшов черговий номер інформаційно-аналітичної газети “Прикордоння”.

У №2 (82) головною темою стала децентралізація, в рамках якої з Равою-Руською хочуть об’єднатися… села Сокальського району! Детальніше про те, які населені пункти хочуть “бути” з Равою – читайте на першій шпальті видання.

Ще однією важливою темою газети стала заявки населених пунктів Жовківщини на участь у конкурсі мікропроектів області, завдяки яким у Равщину може бути залучено понад 7 мн грн.

Дитячу бібліотеку у Раві-Руській реконструювали вдруге за останні два роки. Про те, що ремонтували і як тепер використовуватимуть її приміщення – читайте у “лютневому” “Прикордонні”.

На першому у 2017 році засіданні сесії Рава-Руської міської ради її депутати виділили земельні ділянки мерові та колишньому депутатові. Про те, хто ще отримав земельні наділи читачі зможуть дізнатися у №2 (82).

Як у Раві не за призначенням використовують площу Вічеву. Про хамську поведінку водіїв у центральній частині міста вкотре пише “Прикордоння”.

Рава-руські прикордонники найчастіше відмовляються від хабарів, – у відділі ДПСУ “Рава-Руська” підсумували роботу за 2016 рік.

У Раві-Руській встановили стежал допомоги для нужденних – долучитися може кожен! Про те, де встановлений і як функціонує – читайте у “свіжому” “Прикордонні”.

Про те, як триває ремонт найдавнішої архітектурної пам’ятки Рави-Руської та як у Раві вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні і відсвяткували День закоханих – у №2 (82) газети.

Відомий у Раві-Руській історик Сергій Максимів у великому інтерв’ю “Прикордонню” розповів про Майдан, війну, суспільно-політичну ситуацію в Україні та у світі та перспективи у найближчі роки. У актуальному інтерв’ю історик, який 3 роки тому передбачив війну і анексію, провів паралелі подій в Україні зараз з історичними подіями минулого і спрогнозував розвиток ситуації. Детальніше – у матеріалі “Події в Україні зараз нагадують отаманщину 1919 року, яка призвела до розпаду Української держави”.

У “спортивній” рубриці читайте про перемоги команд з Равщини. у турнірах та чемпіонаті Жовківщині з футзалу.

Газету “Прикордоння” можна знайти у книгарні “Берег”, кіоску “Могорич” та у розповсюджувачів преси на Малому ринку міста.

 

Comments

comments