Як виглядатиме Жовківщина після об’єднання громад, небезпечне сусідство для “початкової” школи №1, – №7 (79) газети “Прикордоння”

29 жовтня у світ вийшов черговий номер газети “Прикордоння”.

На шпальтах газети №7 (79) читачі дізнаються хто, як і чому погрожував редактору газети “Прикордоння” та які наслідки це може мати.

Головною темою номера стала децентралізація. Читачі мають змогу дізнатися як може виглядати Жовківський район після об’єднання територіальних громад, а також хто з ким може об’єднаєтися, з ким Магерів вже у найближчі місяці може об’єднатися, чому Жовківська міська рада пасивна у цьому процесі і чому Рава-Руська не робить активних кроків для об’єднання з іншими громадами. Усе це у матеріалі “Рава-Руська може стати найбільшою громадою в районі”.

У №7 (79) читачі також дізнаються які вулиці “декомунізували” у Гійче, кому у Раві-Руській виділили 32 земельні ділянки та чому у Народному домі Рави-Руської ніяк не оберуть директора.

У рубриці “Актуально” у матеріалі “Небезпечне сусідство” читачі можуть дізнатися про те, як фактично на території “початкової” школи у Раві-Руській розташовується небезпечний для життя і здоров’я дітей об’єкт.

Також читайте – “Равчанин виграв у лотерею немалу суму”.

У рубриці “Культура” читайте про Свято села у Забір’ї (“На святі села у Забір’ї відзначили кращих зятя та невістку” та День села у Гійче (“У Гійче на два почесних громадянина стало більше”), а також як союзянки Рави-Руської взяли участь у акції проти війни.

У рубриці “Духовність” читайте замітку про приїзд владики УГКЦ Михаїла Колтуна на ювілей до церкви Вознесіння.

Який присілок у Гійче найсильніший, як у Гійче відзначали ювілей меморіалу “Прибитка” а також про футбольний турнір у Річках – читайте у “Прикордонні від 29 жовтня.

“Щоб піти вчитися на священика о. Роман їздив на заробітки”, – розмова з парохом церкви Вознесіння Господнього у Раві-Руській, деканом Рава-Руського деканату УГКЦ о. Романом Улицьким.

Газету “Прикордоння” можна знайти у книгарні Берег, кіоску “Могорич” та у розповсюджувачів преси на Малому ринку міста.

Comments

comments